De weldaden van het detoxen

Het woord “detox”, of ontgiften, klinkt misschien wat onheilspellend, maar geen paniek!

Het principe is simpel: je zuivert je lichaam en geeft het wat tijd om weer op adem te komen.

Marque-page_vert

Waarom ontgiften?

Net als de motor van je auto, kan ook je organisme ‘vuil’ worden. Het stapelt afvalstoffen op die op termijn de goede werking verstoren.

Die afvalstoffen hebben een dubbele oorsprong:

inwendig, het lichaam maakt zelf afvalstoffen aan

uitwendig, verbonden aan de voeding en het milieu (pesticiden, vervuiling, additieven, roken, alcohol, wijn, ….). Die afvalstoffen worden door ons lichaam in principe afgevoerd. Maar soms stapelen ze zich zo op, dat het lichaam ze niet meer de baas kan.

Sommige van onze organen, de “uitscheidingsorganen” (huid, longen, lever, nieren, darmen) stellen zich tot taak om de afvalstoffen uit ons organisme af te voeren. Het probleem is dat deze organen door de moderne voeding te veel werk hebben en verzadigd geraken!

De symptomen daarvan zijn verschillend: vermoeidheid, gewichtstoename, slecht slapen, een bleke teint, wallen en kringen onder de ogen, spijsverteringsproblemen, huidproblemen, nko-problemen, allergieën, … De gerechten van het Detox Pack maken het de uitscheidingsorganen wat makkelijker door hen werk uit handen te nemen. Ze kunnen dus makkelijker de afvalstoffen afvoeren en je krijgt weer massa’s nieuwe energie.

Het verschil merk je al van in de eerste dagen van de detoxkuur: nieuwe energie, betere slaapkwaliteit, minder stress. Vanbinnen functioneert alles weer wat makkelijker, en dat merk je ook aan de buitenkant: je teint is frisser, je gezicht oogt jonger, je haar en nagels zijn sterker, …

Met het Detox Pack vernieuw je je vitaliteit en krijg je het perfecte figuur, terwijl je toch veel en lekker mag blijven eten. Ideaal dus, zeker als je voltijds werkt!

 

Marque-page_vert

 

Het geheim van deze detoxgerechten?

  1. Al onze voedingswaren zijn vers, bio en seizoensgebonden. Plantaardige producten staan centraal in al onze gerechten. 60% van de voedingswaren zijn rauw om alle enzymen te bewaren en 40% is gestoomd om de vitamines en mineralen niet aan te tasten.
  2. Trage suikers functioneren als brandstof: granen, peulvruchten, oliehoudende producten. Zij staan garant voor een stabiele energie de hele dag lang, zelfs tijdens de detoxkuur. Alle granen die wij gebruiken zijn vooraf gekiemd (ze worden gedurende 12 uur geweekt om het fytinezuur te verwijderen en het enzymkapitaal te optimaliseren).
  3. Al onze gerechten zijn vrij van gluten, zuivelproducten en dierlijke proteïnen om het ontgiftingsproces te bevorderen. Ook geraffineerde producten zal je in onze gerechten niet aantreffen!
  4. Hoogwaardige vetzuren fabriceren de juiste cellen en zorgen voor een brein en een humeur in topvorm en voor een strakke babyhuid. De gebruikte oliën zijn van eerste koude persing, onttrokken aan een temperatuur onder de 40° en niet gebrand. Ze worden rauw gebruikt en nooit verhit, anders kunnen ze giftig worden.
  5. In onze gerechten gebruiken wij ook uitsluitend natuurlijke, niet-gepasteuriseerde zouten (fleur de sel, tamari, shoyu, umeboshipruimen, umesu, algen, zwarte olijven, gedroogde tomaten).
  6. Als zoetstof gebruiken we uitsluitend natuurlijke suikers die geen transformatieproces hebben ondergaan door verhitting (agavesiroop, ruwe suiker, zongedroogde vruchten, rauwe honing).
  7. Al onze gerechten zijn samengesteld uit supervoedingswaren en krachtige antioxidanten. Bijvoorbeeld: gojibessen, boerenkool, gember, verse kurkuma, gekiemde granen, rauwe honing, netels, spiruline, zuurkool, verse kruiden …).

 Marque-page_taupe

 Detox Pack is er voor iedereen en zonder enige beperking!

 

OPGELET: allergische of zieke personen en zwangere vrouwen moeten eerst het advies vragen aan hun arts.